lunes, 10 de marzo de 2008

BLOGS QUE TRACTEN LA TEMÀTICA DE L’EDUCACIÓ INFANTIL I LES NOVES TECNOLOGIES.

Per tal de realitzar la recerca de blogs que parlaren de l’Educació Infantil i de les Noves Tecnologies he utilitzat principalment el Google blogs. Per tal de localitzar-los he utilitzat les següents frases: “Educació Infantil i Noves Tecnologies”, “Les TIC en l’Educació Infantil”, “Ordinadors en Educació Infantil”, “Nuevas Tecnologias y Educación Infantil”, “El rincón del ordenador en Educación Infantil”...
Realment la tasca de la recerca ha sigut prou costosa ja que apareixien molts blogs, però d’aquestos havia de fer una tria: havia de seleccionar aquells que tractaren el tema de l’ús de les noves tecnologies a l’Educació Infantil. De tots els que he visitat els que més s’ajustaven al que se’ns demana en la tasca i que més interessants m’han semblat són els següents:

-El Di@rIo De K@rL@: http://carmarou88.blogspot.com/
-Ordenadores en el aula: http://ordenadoresenelaula.blogspot.com/
-Chispas TIC y educación: http://peremarques.blogspot.com/
-Tecnologias de la Información y la comunicación: http://ticmav.blogspot.com/
-Tinta Fresca Vlog: http://tintafrescavlog.blogspot.com/

-Educación y T.I.C.: http://domingomendez.blogspot.com/
-CreaTIC: http://infocreatic.blogspot.com/
-El Rincón del Ordenador: http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
-MiS pRaCtIcAs En InFaNtILhttp://vane5188.blogspot.com/
-Anaredondo’s Weblog: http://anaredondo.wordpress.com/
-Para mejorar en las TIC: http://paramejorarenlastic.blogspot.com/
-Todo blog educativo: http://todoblogeducativo.blogspot.com/
-Educando entre nenes: http://educandoentrenenes.blogspot.com/
-La clase de Luna: http://laclasedeluna.blogspot.com/
-Blog de Laura: http://laura-meublog.blogspot.com/
-NTAE Magisteri Infantil-UA: http://blogviatger2008.blogspot.com/
-Pescant idees: http://pescantidees.blogspot.com/
-LLEGIR I ESCRIURE amb les TICS: http://www.cursllegiriescriure.blogspot.com/

De tots aquests blogs, els que més m’han agradat i més nova informació m’han aportat han sigut els que a continuació descriuré:
- El Rincón del Ordenador: http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
D’aquest blog m’ha cridat especialment l’atenció el comentari fet el 28 de febrer de 2008 titulat “El profesorado de infantil i su formación en TICs”. En aquest article es remarca la idea no solament de que el professor ha de saber utilitzar el ordinador en particular i les noves tecnologies en general; sinó que a més a més és molt important que coneguen com utilitzar-lo com un recurs més de l’aula.
- NTAE Magisteri Infantil-UA: http://blogviatger2008.blogspot.com/
Aquest blog s’utilitza a l’assignatura de Noves Tecnologies de Magisteri Infantil a la Universitat d’Alacant. (UA). M’ha semblat interessant perquè en aquest blog els alumnes comenten articles, vídeos, pàgines web, etc. que tracten diversos temes en relació a l’aplicació de les noves tecnologies en l’Educació Infantil
- Anaredondo’s Weblog: http://anaredondo.wordpress.com/
Aquest blog és molt interessant per diversos motius: en primer lloc perquè el seu objectiu principal és crear un espai d’informació i intercanvi sobre l’ús de les TICs en l’educació infantil. A més a més, en aquest blog hi ha un gran nombre de recursos: contes, llocs interessants amb activitats per tal de treballar les lletres les matemàtiques... També, aquest blog ens intenta aproximar a com organitzar i què perseguir amb la creació a l’aula d’infantil del “Racó de l’ordinador”.
- La clase de Luna: http://laclasedeluna.blogspot.com/
Aquest blog pertany a una classe de 5 anys d’Educació Infantil del col.legi José Antonio de Laredo. En aquest blog no és fa referència directa a l’utilització de les Noves Tecnologies, però pense que és molt interessant ja que la classe te un diari a l’abast de tothom (alumnes, pares, mares, altres mestres...) on s’explica: qui són, com esta organitzada l’aula, allò que fan en classe.... Segons el meu parèixer, com a futurs mestres és molt interessant veure els recursos que s’utilitzen en una aula real.

Però sobretot, el blog que a mi personalment més m’ha cridat l’atenció i que vos recomane a tots és el següent: LLEGIR I ESCRIURE amb les TICS . En aquest blog el que podem trobar és com treballar la lectura i l’escriptura amb l’ajuda de les noves tecnologies. I és que el nen rebrà la major part de la informació a traves de la xarxa. Per tant, és molt important que actualment la lectura i l’escriptura es treballen també mitjançant l’ús de les noves tecnologies. A més a més, disposa de molts recursos per tal d’il·lustrar aquest treball. Si vos interessa el tema és un blog que heu de visitar.



Amb aquesta tasca he aprés, a un nivell procedimental, ha buscar blogs segons una temàtica determinada utilitzant diversos buscadors de blogs. Però a més a més, com que els blogs que havia de recercar tenien que fer referència a les noves tecnologies en l’educació infantil, també me n’ha servit per tal de donar-me compte de la importància de l’utilització de les noves tecnologies actualment a l’educació, ja que gràcies a elles pots obrir un gran ventall de recursos per a l’aula i són essencials per a la formació dels nens.

No hay comentarios: